Couperose

Indien kleine gesprongen bloedvaatjes in het gezicht of decolleté zichtbaar worden, spreken we van couperose. Sommige mensen duiden couperose ook wel aan als gesprongen adertjes of spinadertjes. Het gezicht vertoont kleine rode lijntjes en in sommige gevallen kan de huid ook helemaal rood kleuren. Helaas verdwijnt couperose nooit helemaal vanzelf. Gelukkig hebben wij met gespecialiseerde apparatuur de mogelijkheid om de couperose grotendeels te verwijderen en de huid weer egaal van teint te maken.

Wat kunt u zelf doen tegen couperose?

De oorzaken van couperose zijn niet helemaal duidelijk. Vaak heeft het te maken met een erfelijke aanleg voor zwakte in de bloedvaatjes. Deze wordt versterkt door een aantal externe factoren.
Om de couperose zo beperkt mogelijk te houden kun je het beste extreme hitte (zoals bijvoorbeeld sauna of zonnebank) en extreme kou vermijden.

Ook het gebruik van alcohol, sigaretten en scherpe voedingsmiddelen kan van invloed zijn als je er gevoelig voor bent. Evenals het gebruik van reinigings- en huidverzorgingsproducten met te actieve ingrediënten. Wij raden je daarom aan het gebruik hiervan zo veel mogelijk te beperken.

Wat kunnen wij doen tegen couperose?

Bij Instituut De Salon hebben we verschillende couperose behandelingen beschikbaar. Tijdens een intake bekijken wij, samen met jou, welke behandelmethoden het meest effectief is tegen jou couperose. Dit hangt mede af van de plaats en de mate waar de couperose/ gesprongen bloedvaatjes zich bevinden. Vaak kan je een couperose behandeling prima combineren met een andere behandeling gericht op het verbeteren van uw gezichtshuid of één van onze lichaamsbehandelingen.

  • Harmony XL
    Een ideale behandelmethoden als u naast huidverstrakking wilt afrekenen met acne littekens en couperose.

Meer informatie of een afspraak?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers via 020-4124567 of mail ons zodat wij contact met jou kunnen opnemen voor een gratis couperose intake.

Vanzelfsprekend kan dan meteen de eerste behandeling ingepland worden.