Dermapen behandeling

Als je last hebt van pigmentvlekken, littekens of plaatselijk fijne lijntjes/rimpels dan is de Dermapen behandeling perfect voor je!

Deze innovatieve behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden. Wij gebruiken de Dermapen vooral bij behandeling van “probleemzones”. Rimpeltjes bij de bovenlip, om de ogen, neus-lippenplooi, de fronsrimpel maar ook acne-littekens en kleine hyperpigmentaties kunnen er uitstekend mee behandeld worden.

Afhankelijk van rimpel/littekendiepte zijn er een aantal behandelingen nodig. Ideaal is om dit in kuurverband te doen om de 4 weken. Dan krijg je optimaal resultaat.

Werking

De Dermapen bestaat uit hele kleine naaldjes die vibrerend prikjes in de huid geven. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet direct zichtbaar voor het blote oog,  maar “verwonden” precies genoeg om jouw huid op een natuurlijke manier te activeren.

Door de prikjes komt er een natuurlijk herstelproces, diep in je huid op gang. De vorming van collageen en elastine vezels (bindweefsel) wordt gestimuleerd met als resultaat een stevig en gladder huidoppervlak.

Het principe van deze behandeling is gelijk aan de microneedling. Het grote verschil is echter dat je met de Dermapen techniek echt specifiek de probleemzones behandeld en veel nauwkeuriger is.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Ons advies is om je huid 60 minuten voorafgaand aan de behandeling in te smeren met Emlacrème. Dit is een oppervlakkige verdovingscrème die ervoor zorgt dat je weinig tot niets voelt tijdens de Dermapen behandeling.

Tijdens de behandeling bewegen wij de Dermapen langzaam over het te behandelen gebied. De pen pulseert de naaldjes gecontroleerd in de huid. Afhankelijk van de diepte waarop we moeten werken aan jouw huid kunnen er wat puntbloedinkjes ontstaan.

Om je huid zo goed mogelijk tot rust te brengen en het herstel te bevorderen besluiten wij de Dermapen behandeling altijd met een soflaser sessie.

Hou er rekening mee dat je huid de eerste 1-2 dagen na de behandeling wat roder zijn en gevoeliger is dan normaal. Hij kan soms ook enigszins gezwollen zijn. Na enkele dagen kan lichte schilfering of vervelling optreden.

Het is belangrijk om voorafgaand aan, en in de eerste weken na de Dermapen behandeling erg voorzichtig te zijn met de zon. Smeer je huid in met een beschermingsfactor 30 als je naar buiten gaat dagelijks (ook als de zon niet schijnt).

Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse bezigheden hervatten!